Lucentis sup

Symposium FS

Op woensdag 10-01-2018 organiseerde SV. Lucentis een symposium FS. Tijdens dit symposium kwamen vijf sprekers van verschillende beroepsgroepen iets vertellen over wat zij tijdens hun werk doen, en op welke manier de studenten FS dit ook kunnen bereiken met hun opleiding. De sprekers waren:

· Patrick Vandermeiren: namaakproducten Walt Disney

· Cynthia Zwart: particulier onderzoek Forensicon

· Rob de Vries: cybercrime en digitale opsporing

· Timme Dankers: patriculier onderzoek Forensica

· Tristan Krap: antropologie

De aanwezige studenten hebben de workshop als zeer nuttig ervaren. Aan het eind hebben er ook nog gesprekken plaatsgevonden tussen studenten en sprekers voor meer informatie, en zijn er visitekaartjes uitgewisseld. Al met al, een geslaagde activiteit.

 symposium FS 1   

BEJO excursie

Op 6 december 2017 heeft Lucentis, met een enthousiaste groep studenten, een bezoek gebracht aan Bejo zaden te Warmerhuizen. Bejo is een bedrijf in Seed Valley, hét internationale centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in Noord-Holland.

In de vroege ochtend zijn wij met twee busjes vertrokken vanaf het Van Hall richting Warmerhuizen.

Eenmaal aangekomen bij Bejo zaden na deze lange rit, stond de koffie en thee al klaar, en werden wij hartelijk ontvangen. En was er een presentatie voorbereidt over de carrière en stage mogelijkheden bij Bejo, het onderzoek wat er gedaan wordt binnen het bedrijf en nog veel meer.

Hierna volgde een rondleiding door het bedrijf, waarbij wij een exclusieve kijk hebben gekregen in de laboratoria en het onderzoek wat er gedaan wordt. Tijdens de rondleiding zijn er verschillende afdelingen aangedaan, op iedere afdeling werden wij begeleid door een of meerdere werknemers die werkzaam zijn op deze afdeling. En zij gaven ons een kijk in het werk en/of het onderzoek dat zij deden, waarbij al onze vragen werden beantwoord.

Tot slot werd het bezoek afgesloten met een gezamenlijke lunch, en stond er voor iedereen een leuke goody bag klaar. Uiteraard na het bedanken voor het mogelijk maken van dit zeer interessante bezoek, zijn wij weer begonnen aan onze terugreis richting Friesland. Al met al een zeer leuke, interessante en vooral geslaagde dag!

IMG 0101

Lezing Frank van de Goot

Op vrijdag 13 oktober heeft forensisch patholoog Frank van de Goot een lezing gegeven. De lezing begon om 15:00 uur. Hij heeft iedereen tijdens zijn lezing meegenomen in de wereld van pathologie, en legde de nadruk op het denken in tunnelvisie. Aan de hand van verschillende voorbeelden, vooral veel humor, en zijn minder goede band met managers gaf hij zijn lezing.

Wat tijdens de lezing naar voren kwam is; dat als we iets zien, we hier iets van vinden en dat beïnvloed onze waarneming. Hierna is het bijna onmogelijk om het anders te zien. Frank van de Goot heeft duidelijk gemaakt dat "beschrijf wat je ziet en niet wat je denkt te zien" de goede manier van beschrijven is, want tunnelvisie ligt altijd op de loer.


Ondanks dat de lezing op een vrijdagmiddag was, was de opkomst overweldigend voor de, van TV bekende, patholoog. Welke vervolgens een 2 uur durende lezing heeft gegeven, waarbij hij op kundige wijze leerlingen, maar ook ouders en leraren, van begin tot eind geboeid heeft en iedereen rond 17:00 op huis aan konden gaan.

Frank van de Goot 1.0Frank van de Goot 2.0

proefdiercentrum

Op dinsdag 3 Oktober is een groep van 12 studenten op pad gegaan om meer te weten te komen over het proefdierencentrum van het UMCG. Een trein en busrit later arriveerden we bij het UMCG. Daar eenmaal aangekomen was het alleen nog een kwestie van het proefdierencentrum vinden, na een korte speurtocht kon de activiteit beginnen!

Na een kort praatje werd de groep opgedeeld in twee groepen voor een rondleiding. Het was zeer verfrissend om van de taboe rondom dierproeven af te komen. Het was zeer duidelijk te zien dat de dieren goed worden behandeld en dat er alles aan werd gedaan om de dieren zo min mogelijk onder stress te laten leiden.

Rond 5 uur was iedereen vrij om van een bakje koffie, thee, etc. te genieten en ging iedereen met een positief gevoel zijn eigen weg.

Studievereniging Lucentis wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo LST powered by 650x180  

http://www.lstleeuwarden.nl/                                                                           

    AMC WDE logo FC

 https://www.bejo.nl/ 

https://www.izore.nl/

© 2015 SV Lucentis  |    Beheer